dinsdag 10 januari 2017

Ingrid, Mary, Peace ,Faith, Dennis, Sarah, Marianne 


Lieve Donateurs,

Ondanks dat we nu en website hebben schrijf ik hier op mijn blog toch nog een persoonlijke noot.
We zijn alweer in 2017 er is in het laatste jaar veel gebeurt in Entebbe. Ingrid en ik zijn in totaal 13 keer geweest.
Peace is veranderd van school omdat hillside niet aan de verwachtingen voldeed, we hebben in overleg een andere goede internationale school gevonden, waar ze nu haar laatste jaar middelbare school afmaakt. Met hulp van extra donatenuren kunnen we deze school dit jaar financieren.  Peace is ondertussen 18 jaar en gaat nu goed nadenken welke vervolg opleiding voor haar het beste zal zijn, eerst gaat ze alles op alles zetten om dit jaar haar eind examen goed af te ronden.
Peace heeft een   laptop gekregen van de vader van onze collega Chantal dit jaar. Deze had ze nodig voor school, we zijn hier heel erg blij mee.

Dennis heeft ondertussen na twee jaar een diploma gehaald en gaat nu verder met nog 1 jaar verdieping op de vak opleiding IT. Het is geweldig om te zien hoe Dennis al een website kan maken en hoe sterk hij zich ontwikkeld. Dennis is van een markt jongen zich aan het ontwikkelen tot IT medewerker. Op school is hij one off the best en helpt andere scholieren. Ik heb alle vertrouwen erin dat Dennis na deze drie jaar een stevige basis heeft voor zijn toekomst.

Faith zit nu in het laatste jaar lagere school en het gaat supergoed. Dennis zal gaan rond kijken welke reguliere middelbare  school geschikt zal zijn voor Faith. We hebben besloten de kinderen op het reguliere onderwijs te laten in de toekomst , wel gaan we op zoek naar een goede school met niet te veel leerlingen in een klas.

Sarah werkt nog steeds op de luchthaven voor zeer weinig geld, ze heeft een plan om een winkel te openen. We hebben haar gevraagd een bedrijfsplan te schrijven wie weet kunnen we ook voor haar een donatie vinden.Moeder Mary is zoals altijd nog hard aan het werk , inmiddels kookt ze het personeels- eten voor een restaurant in de weekends. Dit is veel en hard werk maar Mary blijft knokken voor haar bestaan. Door de week werkt ze nog steeds op de markt. Het gaat goed met Mary ze is ontzettend dankbaar dat haar kinderen scholing krijgen en hoop hebben op een toekomst.

We hebben een nieuw kindje erbij Catharine 4 jaar, ze is de dochter van Charles dit is iemand die ik al 8 jaar ken en die onze betrouwbare chauffeur is als we in Entebbe zijn. Charles en zijn vrouw hebben 1 dochter Catharine. Charles doet erg zijn best maar heeft regelmatig geen werk net als zijn vrouw. We hebben besloten hun te helpen met de school fees voor hun dochter, zodat in ieder geval Catharine naar school kan blijven gaan. Catharine zit in de eerste klas van de lagere school, wel zoeken wij nog sponsors voor haar . Maar we gaan  beginnen met de support en hopen dit te kunnen blijven doen.

Dit jaar heeft Ingrid een geweldige donatie gekregen van een fonds en vrienden voor het weeshuis,
hiermee hebben ze een wasmachine en ijskast kunnen kopen. We zijn ontzettend dankbaar voor al de mensen die ons steunen en verwelkomen hen die er dit jaar bij zijn gekomen .We hopen ook dit jaar de kinderen en het weeshuis verder te kunnen ondersteunen, met jullie hulp zullen wij er alles voor doen om persoonlijk het geld voor de kinderen naar Entebbe te brengen.
Op de website staan de foto/s van de geweldige kerst acties die de vrouwen uit de stad Buren hebben georganiseerd evenals het kerstdiner van Anja en Ingrid en hun gezinnen.

Het was een goed jaar en we gaan door in2017

Liefs Marianne
Catharine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten