zaterdag 24 november 2012

Mary,s tuin..



 Lieve Mensen,
Afgelopen week heb ik onze familie in Oeganda weer bezocht, het was zoals altijd weer geweldig vooral nu ik zag hoe goed het met ze gaat.
Mary heeft ondertussen bij haar woning een tuin aangelegd,waarin ze kasaver verbouwt voor exstra inkomen voor het gezin. In December kan ze de eerste keer oogsten om vervolgens weer te planten, super!!
Mary heeft veel plannen en wil verder ook bij haar huis een zaakje beginnen, ik heb besloten haar een kleine lening te geven om op te kunnen starten. De bedoeling is uiteindelijk dat de familie zichzelf kan onderhouden in de toekomst, en ze zijn al heel goed op weg..
Haar zoon Dennis runt momenteel de zaak met kippenvoer op de markt, nu word hij niet meer uitgebuit en is trots en gemotiveerd . De familie is zo gedreven en hebben de wil en capiteiten om vooruit te komen, de meiden gaan goed op school en zus Sara werkt nu ook. Al met al is onze steun nog hard nodig, te weten dat ze leven per dag en al tevreden zijn met eten op hun bord elke dag..Het is een waanzinnig gevoel om bij hun te zijn en hun leven te mogen volgen waarin ze niets bezitten, terwijl ze zoveel warmte en oprechte aandacht kunnen geven..Armoede is in die zin geen armoede zoals wij dat hier in europa ervaren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten